Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

Korpa

Korpa je prazna

Kokosovo ulje - u kozmetici

Kokosovo ulje - u kozmetici

Kokosovo ulje (kokosov puter ili kokosova mast) dobija se od zrelih plodova kokosa. Bogato je zasićenim masnim kiselinama i smatra se jednim od najkvalitetnijih ulja. Sastoji se od vrlo specifičnih masnih kiselina koje zajedno pomažu da se održi normalna masnoća kože lica i tela.

Kokosovo ulje je pogodno za sve tipove kože. Zbog svog sastava koža ga odlično upija, a ujedno omekšava, štiti, hrani, neguje i održava vlažnost kože.

Kokosovo ulje se može naći u sastavu sapuna i kozmetičkih proizvoda. Koristi se kao krema za ruke, ulje za masažu, a može se koristiti kao zamena mleka za telo.

 

Benefiti kokosovog ulja

Brojne su primene kokosovog ulja u kozmetici. Koristi se za negu i regeneraciju kože tela i lica kao i kose.

 

  1. Hidratacija

Kokosovo ulje se koristi za hidrataciju kože. Preporučuje se nanošenje ulja na mokru kožu, radi bržeg upijanja i boljeg efekta.

Tokom leta je odlično kao nega posle sunčanja, jer će vašu kožu hidrirati i nahraniti vitaminom E. Prirodno ima nizak SPF i štiti od ultraljubičastog zračenja, pa ga možete koristiti i u te svrhe.

Tokom zimskog perioda ne postoji bolje ulje koje možete koristiti za svoju kožu, jer će je kokosovo najbolje hidrirati, učiniti mekom i umiriti crvenilo koje nastaje usled suvog vazduha.

 

  1. Antibakterijsko dejstvo

Kokosovo ulje, pored toga što hidrira kožu, umiruje je i ima protivupalna svojstva zahvaljujući visokom sadržaju masnih kiselina, pre svega laurične, koja čini 49% ovog ulja. Ova kiselina ima sposobnost da suzbija različite mikrororganizme, a konkretno bakterije i gljivice. Svi problemi sa licem, a posebno bubuljice, počinju sa nekom vrstom infekcije.

  1. Antioksidantno dejstvo

Pored laurične kiseline, kokosovo ulje za lice sadži i vitamin E koji je odličan antioksidans i štiti kožu od starenja i propadanja, kao i od šetnih spoljašnjih uticaja. Dokazano je da kokosovo ulje poboljšava umrežavanje kolagena i povećava aktivnost antioksidativnih enzima kada se primenjuje redovno što doprinosi mladolikom izgledu kože.

 

  1. Kokosovo ulje je najbolji izbor za negu celog tela

Postoje brojni načini kako možemo iskoristiti kokosovo ulje, a to su: tretman za suva stopala, protiv strija, pomoć kod opekotina, piling za telo, balzam za usne, negujuća kupka, maska za kosu, krema za kosu, nega ruku, jačanje noktiju i slično.

 

  1. Kokosovo ulje za lice

Osobe koje su inače sklone upalnim procesima ne bi trebalo da koriste čisto kokosovo ulje za negu lica jer tako rizikuju da im se zapuše pore i da sebi naprave veliki problem. Umesto toga, najbolje je koristiti prirodne kreme koje sadrže kokosovo ulje.

Kada je lice u pitanju, kokosovo ulje se može korititi za hidrataciju i negu usana. Ovo ulje će nahraniti vaše usne i zaštititi ih od vetra i hladnoće.

 

Sledeći tekst

Ostavite komentar

Imajte na umu, da kometari moraju biti odobreni pre nego što se objave