Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

BESPLATNI UZORCI naših proizvoda uz svaku porudžbinu!

Korpa

Korpa je prazna

Nega usana

Nega usana

Nega usana je neophodna, a značaj ovog aspekta lepote postao je sve izraženiji u poslednjih nekoliko godina. Dok neki zanemaruju potrebu za brigom o usnama ili posežu za drastičnim metodama poput estetske hirurgije, ključ za zdrave usne leži u pravilnom odabiru i upotrebi kozmetičkih proizvoda.

Naravno, uvek sledi pitanje kako da započneš brigu o svojim usnama i šta ti je to sve potrebno od proizvoda? Prvi korak ka lepim i zdravim usnama jeste uspostavljanje efikasne dnevne rutine. Važno je pridržavati se redovnih koraka koji uključuju čišćenje, hidrataciju i zaštitu

U ovom blogu upoznaćemo te sa koracima koje bi trebala da preduzmeš i proizvode koji mogu da ti pomognu da postigneš taj zdrav i negovani izgled usana.

 

 

Nega usana i zašto je hidratacija važna

Bitan faktor koji dosta utiče na to da li su tvoje usne zdrave jeste njihova adekvatna hidratacija. Usne su podložne dehidraciji i stoga je izuzetno bitno da se setiš da njima treba posvetiti malo više pažnje.

Zato uvek treba da piješ vodu!

 

Nega usana i kako izbeći štetne navike poput grickanja i lizanja


Postoje određene navike koje mogu biti štetne za tvoje usne, kao što je grickanje ili lizanje usana


Grickanje mrtve kože na usnama može dovesti do dalje iritacije i oštećenja tvojih usana. Ako si sklona ovoj navici, pokušaj da je prekineš održavanjem usana hidriranim. Takođe, tako možeš lakše naneti bakterije na usne, što može dovesti do dodatnih problema ako imaš otvorenu kožu ili ako su ti usne ispucale.

Veoma je važno da napomenemo da i u slučaju kada ližemo usne, mi ih ovlažimo pljuvačkom koja je puna enzima i to dodatno može iziritirati osetljivu kožu usana, ostavljajući je suvom.

 


Nega usana i prednosti upotrebe maske za usne


Osnovni korak jeste hidratacija uz pomoć vode, ali nakon toga slede proizvodi bez kojih se ne može. Kao i svaka rutina bitno je da imaš te “neke” proizvode koji su tvoji favoriti koji mogu da ti pomognu u regeneraciji i hidrataciji kože tvojih usana. 

Naš favorit i preporuka je noćna maska za negu usana sa medom od Sparkle Cosmetics. Ova maska može da postane tvoj neophodan saveznik u borbi protiv suvih usana. Posebno je formulisana za intenzivnu noćnu negu i lako se nanosi i brzo upija, ostavljajući tvoje usne mekanim, nahranjenim i obnovljenim. Zahvaljujući njenim snažnim prirodnim sastojcima, tvoje usne će izgledati zategnutije i punije, ali pre svega biće zdrave. 

 

Nega usana i zašto je piling za usne ključni korak u tvojoj rutini


Pored noćnih maskica, važno je da napomenemo i piling za negu usana od Sparkle Cosmetics koji kombinuje prirodne šećere sa hranljivim uljima. Ovaj piling ne samo da nežno eksfolira suve i mrtve ćelije kože na tvojim usnama, već istovremeno hrani i hidrira tvoje usne, ostavljajući ih neverovatno mekanim i glatkim.

Lagano trebaš da masiraš ovaj piling na usnama jednom do dva puta nedeljno, onda ga ispereš toplom vodom, i osetićeš odmah razliku. Tvoje usne će biti zahvalne, a ti ćeš uživati u njihovoj mekoći i tome što su spremne za nanošenje tvog omiljenog ruža bez straha od ispucale kože.

 

Nega usana i važnost stika za optimalnu hidrataciju


Retko ćeš imati priliku da čuješ ovo, ali dosta stikova za usne zapravo ne pomaže u obnavljanju tvoje barijere kože usana. Nekvalitetni stik za usne ili hemijski obrađeni stik u većini slučajeva sadrže mirise, parabene i čak dosta veštačke boje. Ovaj sastav stika može samo da ti odmogne i zato je uvek bolja prepouka da koristiš nešto što je na bazi prirode.

Stik za negu usana sa lanolinom od Sparkle Cosmetics je savršen izbor ako želiš da postigneš taj zdrav look za tvoje usne:

  • Prirodan je 
  • Štiti kožu tvojih usana
  • Lepe i hidrirane usne bez potrebe da se skrivaju ispod šminke
  • Tvoje usne biće svežije i punije 
  • Možeš ga i koristiti kao podlogu pre karmina da bi naš stik tokom dana mogao da štiti i neguje tvoje usne
  • Može da se koristi i leti i zimi

Stik je zaista savršen izbor za rutinu nege usana, bez obzira na tip kože. Pored toga, može da garantuje da će učiniti da tvoje usne postanu meke, glatke i predivne. A u slučaju da želiš malo sjaja da ubaciš u toku svog dana, imamo i stik za negu usana sa sjajem da ti doda taj final touch svežeg i svetlucavog izgleda usana.

 

Nega usana i važnost izbegavanja oštrih hemikalija u proizvodima


Izbor pravih proizvoda za negu usana može učiniti veliku razliku u zdravlju i izgledu tvojih usana.

Izbegavaj proizvode za negu usana koji sadrže oštre hemikalije ili veštačke sastojke. Ti sastojci mogu iritirati osetljivu kožu usana. Umesto toga, traži proizvode za negu usana koji su bez veštačkih sastojaka, kao što su parabeni, ftalati i konzervansi.

Neki od oštrih hemijskih sastojaka koje treba izbegavati u proizvodima za negu usana uključuju:

  • Alkohol - Može isušiti i iritirati kožu usana.
  • Mentol, eukaliptus i kamfor - Iako pružaju osećaj hlađenja, mogu izazvati iritaciju ili alergijske reakcije.
  • Retinoli - Mogu biti previše agresivni za osetljivu kožu usana, uzrokujući crvenilo i ljuštenje.
  • Propilen glikol - Može izazvati iritaciju i osetljivost kože.
  • Aromatične supstance i parfemi - Česti uzročnici alergijskih reakcija i iritacija.
  • Salicilna kiselina - Iako pomaže u eksfolijaciji, može biti previše oštra za kožu usana, uzrokujući suvoću i iritaciju.

Izbegavanjem ovih sastojaka, možeš smanjiti rizik od iritacije i oštećenja osetljive kože usana.

 




Naš savet

Usne su jedan od najosetljivijih delova tela i zaslužuju posebnu pažnju kroz posvećenu rutinu nege. Prateći savete i tehnike koje smo opisali, možeš održati svoje usne zdravima, hidriranima i lepima tokom cele godine.

Ako tražiš kvalitetne proizvode za usne koje će obogatiti tvoju rutinu, isprobaj naše proizvode iz kolekcije nege usana

Naši proizvodi za negu usana mogu se koristiti tokom dana ili noći kako bi tvoje usne bile hidrirane, nahranjene i to samo uz pomoć prirodnih sastojaka. Ne propusti priliku da tvoje usne dobiju najbolju moguću negu. Probaj naše proizvode i uveri se u njihov kvalitet i efikasnost, a tvoje usne će ti biti zahvalne.




 

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Ostavite komentar

Imajte na umu, da kometari moraju biti odobreni pre nego što se objave