Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

Korpa

Korpa je prazna

Prednosti prirodne kozmetike u odnosu na konvencionalnu kozmetku

Prednosti prirodne kozmetike u odnosu na konvencionalnu kozmetku

Naša koža, najveći organ tela, apsorbuje do 60% kozmetičkih proizvoda koje koristimo svakodnevno. Većina nas koristi oko 10 različitih kozmetičkih proizvoda dnevno i naša koža, umesto da štiti organizam, ponaša se kao sunđer, pa preko nje možemo da apsorbujemo oko 130 hemikalija kojima se redovno izlažemo.

Prirodna kozmetika je najstariji koncept nege poznat čoveku. Stari Egipćani i Rimljani su za negu kose i lica koristili maslinovo i bademovo ulje, med i kamilicu. Prirodna kozmetika služi za ulepšavanje i brigu o telu korišćenjem sastojaka iz prirode, tj. prirodnih sirovina, koje su dobre za kožu, kao i za okolinu. Recepti za negu prenosili su se iz generacije u generaciju i do danas pridobili razne nove oblike, ali je suština ostala ista – a ona se nalazi u zdravlju i opštoj dobrobiti organizma.

Prirodni sastojci su dobri za naš organizam

Sve što unosimo u naš organizam utiče na naše celokupno stanje, bez obzira da li govorimo o zdravoj ishrani ili o hrani naše kože. Najvažniji faktor prirodne kozmetike čine sastojci od kojih je napravljena, sastojci koje se kroz kožu apsorbuju u celokupan sistem tela i samim tim doprinose opštem blagostanju organizma.

Osnovni sastojci koji se koriste u pravljanju prirodne kozmetike su biljnog i mineralnog porekla, kao i ulja, masti i voskovi poput shea putera, arganovog ulja i pčelinjeg voska. Kao dodatak koristi se i više vrsta esencijalnih ulja, biljnih ekstrakta i floralnih vodica koji daju kozmetici prirodne čiste mirise i služe kao konzervans.

Koji sastojci se ne mogu naći u prirodnoj kozmetici?

Prirodna kozmetika ne sme da sadrži hemijske i sintetičke konzervanse, mirise i boje, silikon, parafin, vazelin, genetski modifikovane organizme i sirovine životinjskog porekla (izuzev meda i voska).

Parafini i silikoni se ne koriste u stvaranju prirodne kozmetike jer dovode do zapušenih pora, usporavaju regeneraciju ćelija kože i dovode do isušivanja, s obzirom da ne sadrže nikakve hranljive materije. Kupke za telo i pilinzi u prirodnoj kozmetici ne sadrže nano partikle mikroplastike već prirodne čestice. Na taj način se izbegavaju mehanička oštećenja na koži i davanje prostora razvitku bakterija.

Paraben ima štetno dejstvo na reproduktivno zdravlje.  Negativno utiče na reprodukciju kod muškaraca i nosi rizik od malignog melanoma, zbog stimulacije estrogena. Još jedno istraživanje pokazalo je da je sastojak paraben povezan sa razvojem karcinoma dojke.

Sulfati se često pojavljuju kao SLS ili SLES i veruje se da su kancerogeni.  Sulfati mogu da izazovu alergijske reakcije, a posebno su štetni za sve one osobe koje imaju problem sa psorijazom ili drugim problemom sa kožom.

 Kako deluje prirodna kozmetika?

Ukratko - njeni sastojci puštaju kožu da sama radi na proizvodnji i obnovi kolagena, elastina, vlage i lipida koji su potrebni za zaštitu i obnovu kože. Prirodna kozmetika radi na aktivaciji prirodnih procesa umesto da ih nadoknadi u koži i telu. Svaka dobra prirodna kozmetika će se upiti u dublje slojeve kože, kojima je sama kozmetika i namenjena, a njihova biorazgradnja (a ne taloženje) je zagarantovana.

Preparati na prirodnoj bazi su delotvorni

Ključni sastojci u kozmetici koja dolazi iz prirode su zapravo izuzetno blagi i pogodni za sve tipove kože, kao posebno značajna izdvajaju se prirodna ulja koja se nalaze u svim prirodnim proizvodima, a posebno se ističu u serumima za kožu.  Prirodna ulja prodiru u dubinske slojeve kože i blagotvorno deluju na nju, ne zapušavajući pore. Ona se dobijaju destilacijom ili hladnim presovanjem, što ide u prilog očuvanju zaista korisnih sastojaka iz korena, cveta ili lista biljke čije ulje se proizvodi. 

Prirodni mirisi

Prirodna kozmetika posebnu prednost predstavlja za astmatičare jer se u takvoj kozmetici ne nalaze sintetički mirisi koji nadražuju sluznice. Mirisi u prirodnoj kozmetici su dobijeni iz ulja i ekstrakta cvetova određenih biljki, pa zato nemaju loše dejstvo kao hemijska jedinjenja.

Zaštita životinja

Upotreba prirodne kozmetike ima još jedan poseban benefit, a to je zaštita životinja, s obzirom da proizvođači prirodne kozmetike ne vrše testiranja na njima. Sam zakon za prirodno sertifikovanu kozmetiku je dosta strog i ovako nešto je zabranjeno. Takođe, ukoliko ste vegan potrebno je da posebno pazite šta to kozmetički proizvodi sadrže, jer se neki sastojci proizvode od životinja koje nisu više u životu (primer - emu ulje koje se dobija sušenjem kože emu ptice jer je bogato prirodnim mastima).

 

Sparkle kozmetika predstavlja idealan izbor za sve koji žele da pruže potpunu negu svojoj koži i pomoću prirodnih sastojaka obezbede balans svojoj koži, ali i čitavom organizmu. Osim što se bazira na prirodnim sastojcima, kozmetika je zdravstveno ispitana i potpuno bezbedna za korišćenje.

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Ostavite komentar

Imajte na umu, da kometari moraju biti odobreni pre nego što se objave