Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

BESPLATNI UZORCI naših proizvoda uz svaku porudžbinu!

Your cart

Your cart is empty

Beauty rutina uz pomoć Sparkle kozmetike

Beauty rutina uz pomoć Sparkle kozmetike

Stanje i izgled kože lica ključni su pokazatelji našeg celokupnog zdravlja. Osim što deluje kao prva linija odbrane tela protiv bakterija i virusa, zdrava koža održava ravnotežu tečnosti i regulaciju telesne temperature.

Za zdrav izgled potrebna joj je pravilna nega zasnovana na svakodnevnoj rutini čišćenja i hranjenja kože kao i normalan san, bavljenje sportom i balansirana ishrana.

Nega kože ujutru / Nega kože uveče

Potrebe kože se menjaju u zavisnosti od doba dana i iz tog razloga postoje jutarnja i večernja rutina.

Tokom noći, najveći uticaj na kožu ima pojačano lučenje sebuma, kao i jastučniča na kojoj spavamo. Koža lica tokom dana je izložena raznim spoljnim uticajima, uključujući prašinu, zagađen vazduh, šminku i bakterije. Noću se koža najviše odmara, regeneriše i najbolje upija kozmetičke proizvode, a u toku dana uloga kože je zaštitna.

Jutarnja rutina

Jutarnja rutina će pomoći da se koža pripremi za sve uticaje okoline koje je očekuju u toku dana, kao što su vetar, sunčevi zraci i prljavština. Istovremeno će stvoriti instant efekat čiste i negovane kože. Ukoliko se nastavi sa svakodnevnom rutinom – jutarnja nega kože lica može poboljšati kvalitet i teksturu kože, dubinski hidrirati lice, pa čak i usporiti znake starenja. 

#1 Čišćenje lica – prvi korak jutarnje rutine

Tokom sna koža apsorbuje kreme nanete kao deo noćne rutine nege lica, koje su prvenstveno ostale u porama i površinskom sloju kože. Osim toga, koža se i noću prlja, pa je važno očistiti je i tako sprečiti gomilanje nečistoća i začepljivanje pora, a i napraviti čistu bazu za dalje korake jutarnje rutine. 

Lice ujutru treba umiti toplom vodom i očistiti ga nežnim proizvodom koji je baziran na prirodim sastojcima, a ovog puta to je Sparkle kremasti sapun - DETOX SAPUN. Kremasti sapun će dubinski očistiti kožu lica, a zbog sastojaka koje sadrži, neće isušiti kožu i izazvati iritacije. Takođe, sapun je pogodan za kožu koja je sklona aknama i bubuljicama i biće savršeni deo jutarnje rutine.

Nakon čišćenja lica sapunom, koristite tonik. On pomaže da se otklone i poslednji ostaci nečistoća, sebuma i ulja, istovremeno otvarajući pore, na taj način pripremajući kožu za dalju negu i omogućavajući bolje upijanje.

#2 Prirodni serumi za lice

Jutarnja rutina nege kože obavezno treba da sadrži serum - najbolje je da serum bude baziran na sastojcima iz prirode, na kojima će vam koža biti zahvalna, a koji su oslobođeni veštačkih toksina.

Sparkle serum „Biserni prah“ je serum koji će dubinski hidrirati kožu, a takođe je i idealan kao podloga za šminku. Biserni prah sadrži bogat kompleks aminokiselina i mikroelemenata, obogaćuje kožu hranljivim materijama koje mogu da poboljšaju regeneraciju ćelija, štiti od obrazovanja pigmentnih tačaka, čineći kožu savršeno čistom, svežom i glatkom.

 

 Kao podloga za šminku, takođe, može se koristiti i Sparkle serum protiv bora, koji će redovnim korišćenjem pomoći da bore budu manje vidljive, vratiti koži sjaj i jedrinu.

#3 Okoloočna nega

Na predelu oko očiju pokazuju se prvi znaci starenja, umora i nezdravog načina života. Nega ovog dela je neizostavna zato što je koža oko očiju mnogo tanja nego ona na licu i nema masnih ćelija. Zato koža oko oka brzo gubi elastičnost, oblik i sklona je borama i podočnjacima. Krema za predeo oko očiju treba da sadrži posebne sastojke, koji su prilagođeni ovom osetljivom području. Zbog osetljivosti kože, treba biti posebno oprezan i koristiti isključivo prirodnu kozmetiku.

*Trenutno Sparkle cosmetics nema kremu za okoloočno područje, ali će se i taj proizvod uskoro naći u ponudi među proizvodima.

#4 Hidratantna krema kao završni korak jutarnje rutine

Hidrirana koža je sinonim za lepu, ali i zdravu kožu. Pored unošenja dovoljne količine tečnosti, na hidriranost kože značajno će uticati i hidratantna dnevna krema za lice, koja će sa površine prodreti u dublje slojeve kože i tako intenzivno hidrirati lice. Hidratantna krema je uvek dobar izbor, bez obzira da li imate suvu, masnu ili normalnu kožu.

Svakoga jutra, nakon umivanja i čišćenja, potrebno je na lice naneti proizvod za dnevnu negu. Sparkle krema za lice - 72h hidratacija je idealna krema za dehidriranu kožu lica i pogoduje svim tipovima kože.

Noćna rutina

Nočna rutina treba da se fokusira na dubinsko čišćenje i ishranu kože. Nega kože uveče će pomoći da se ona regeneriše i usporiće proces starenja. Koži su svako veče potrebni čišćenje i nega, a sve to kako bi bila lepa, zdrava i negovana.

#1 Čišćenje lica – prvi korak

Ovaj korak je tu da očisti pore, skine prljavštinu i šminku i omogući licu da diše, ali i bolje upije sve korake nege koji slede. Najbolje je koristiti proizvod za čišćenje lica čija struktura prodire i u najsitne pore, a koji između ostalih sastojaka, ima i blagotvorna prirodna ulja. Samo ulje može rastvoriti uljane nečistoće i šminku, pa je Sparkle sapun idealan i za večernju rutinu jer sadrži prirodna ulja koja će se izboriti sa svim nečistoćama, a ujedno će i negovati kožu lica.

Tonik je drugi korak čišćenja lica – ukloniće i najmanje tragove nečistoća koji su ostali nakon umivanja, a takođe dovodi kožu u prirodan PH balans, istovremeno delujući antibakterijski i protivupalno.

#2 Prvi sloj hidratacije – serum

Serum je savršen za noćnu negu lica jer tada bezbrižno možemo da namažemo lice uljima i svim raskošnim prirodnim sastojcima koji nam preko dana ne odgovaraju zbog presijavanja i šminke koju nanosimo, a takođe će pomoći da se koža odmori i  regeneriše.

Sparkle serum za revitalizaciju i blistavost kože lica Vitamin C + collagen je idealan za noćnu negu jer pozitivno utiče na sintezu kolagena, osvežava boju tena, ublažava posledice hiperpigmentacije i čini da koža lica, vrata i dekoltea bude zaglađena i blistava. Serum osvežava kožu lica, pruža joj prirodni sjaj i ujednačava njenu teksturu.

#3 Bogati antirid

Područje oko očiju treba negovati preparatom koji će ovu, po pravilu suvlju zonu, dubinski hidrirati, ali i usporiti znake starenja. U večernjim satima nanošenjem kreme na ovo područje hranite kožu i pripremate je za obnavljanje tokom noći.

*Trenutno Sparkle cosmetics nema kremu za okoloočno područje, ali će se i taj proizvod uskoro naći u ponudi među proizvodima.

#4 Noćna krema za lice – večernja hidratacija

Nakon seruma, koži je potreban još jedan negujući sloj. Noćna krema pospešuje sposobnost kože da se regeneriše i pomaže koži da neutrališe potencijalna oštećenja koja su nastala tokom dana. Bogata noćna krema za lice idealna je za večernje časove, a koža će je postepeno upijati i na taj način dubinski će je hidrirati.

Sparkle noćna krema - Moringa ulje će učiniti da svakog jutra izgledate blistavo i sveže. Ova bogata, hranljiva noćna krema sadrži dva puta koncentrovaniju hijaluronsku kiselinu koja revitalizuje kožu i ostavlja je čvrstom i hidriranom, a takođe i smanjuje izgled linija i bora.

#6 Sparkle luksuzno ulje sa 24h zlatom - "zaključaj" sve u kožu

Sparkle ulje za lice sa 24K zlatom kao poslednji korak u nezi lica kada je u pitanju večernja nega. Sve hranljive sastojke koji su potrebni koži lica će "zaključati" i učiniti kožu elastičnom, jedrom i hidriranom. Primenite ovaj korak nekoliko puta u svojoj noćnoj rutini i uverite se u delotvornost Sparkle ulja. Ulje je isključivo namenjeno za noćnu negu, dok ga za dnevnu negu treba izbegavati.

#6 Ne zaboravite da negujete usne

Kada je reč o usnama, njih treba hidrirati ne samo uveče, već i ujutru ali i u toku celog dana. Sparkle stik za usne je sjajan za održavanje njihove hidriranosti. Ukoliko imate problem sa brzim sušenjem usana, savetujemo da u svoju večernju negu uključite i blagi piling pre spavanja. Koristite Sparkle piling za usne, a zatim namažite balzam u bogatom sloju. Piling radite jednom u sedam do deset dana i kao rezultat dobićete lepe i negovane usne, na kojima će svaki karmin izgledati još lepše.

          

Kao i za svaku novu naviku, sigurno će biti potrebno vreme da se naviknete i na ovu. Već nakon prve pravilne jutarnje i noćne nege videćete rezultate, a u koliko nastavite sa primenom rezultati će biti dugoročni.

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published