Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

Your cart

Your cart is empty

Beauty rutina uz pomoć Sparkle kozmetike

Beauty rutina uz pomoć Sparkle kozmetike

Stanje i izgled kože lica ključni su pokazatelji našeg celokupnog zdravlja. Osim što deluje kao prva linija odbrane tela protiv bakterija i virusa, zdrava koža održava ravnotežu tečnosti i regulaciju telesne temperature.

Za zdrav izgled potrebna joj je pravilna nega zasnovana na svakodnevnoj rutini čišćenja i hranjenja kože kao i normalan san, bavljenje sportom i balansirana ishrana.

Nega kože ujutru / Nega kože uveče

Potrebe kože se menjaju u zavisnosti od doba dana i iz tog razloga postoje jutarnja i večernja rutina.

Tokom noći, najveći uticaj na kožu ima pojačano lučenje sebuma, kao i jastučniča na kojoj spavamo. Koža lica tokom dana je izložena raznim spoljnim uticajima, uključujući prašinu, zagađen vazduh, šminku i bakterije. Noću se koža najviše odmara, regeneriše i najbolje upija kozmetičke proizvode, a u toku dana uloga kože je zaštitna.

Jutarnja rutina

Jutarnja rutina će pomoći da se koža pripremi za sve uticaje okoline koje je očekuju u toku dana, kao što su vetar, sunčevi zraci i prljavština. Istovremeno će stvoriti instant efekat čiste i negovane kože. Ukoliko se nastavi sa svakodnevnom rutinom – jutarnja nega kože lica može poboljšati kvalitet i teksturu kože, dubinski hidrirati lice, pa čak i usporiti znake starenja. 

#1 Čišćenje lica – prvi korak jutarnje rutine

Tokom sna koža apsorbuje kreme nanete kao deo noćne rutine nege lica, koje su prvenstveno ostale u porama i površinskom sloju kože. Osim toga, koža se i noću prlja, pa je važno očistiti je i tako sprečiti gomilanje nečistoća i začepljivanje pora, a i napraviti čistu bazu za dalje korake jutarnje rutine. 

Lice ujutru treba umiti toplom vodom i očistiti ga nežnim proizvodom koji je baziran na prirodim sastojcima, a ovog puta to je Sparkle kremasti sapun - DETOX SAPUN. Kremasti sapun će dubinski očistiti kožu lica, a zbog sastojaka koje sadrži, neće isušiti kožu i izazvati iritacije. Takođe, sapun je pogodan za kožu koja je sklona aknama i bubuljicama i biće savršeni deo jutarnje rutine.

Nakon čišćenja lica sapunom, koristite tonik. On pomaže da se otklone i poslednji ostaci nečistoća, sebuma i ulja, istovremeno otvarajući pore, na taj način pripremajući kožu za dalju negu i omogućavajući bolje upijanje.

#2 Prirodni serumi za lice

Jutarnja rutina nege kože obavezno treba da sadrži serum - najbolje je da serum bude baziran na sastojcima iz prirode, na kojima će vam koža biti zahvalna, a koji su oslobođeni veštačkih toksina.

Sparkle serum „Biserni prah“ je serum koji će dubinski hidrirati kožu, a takođe je i idealan kao podloga za šminku. Biserni prah sadrži bogat kompleks aminokiselina i mikroelemenata, obogaćuje kožu hranljivim materijama koje mogu da poboljšaju regeneraciju ćelija, štiti od obrazovanja pigmentnih tačaka, čineći kožu savršeno čistom, svežom i glatkom.

 

 Kao podloga za šminku, takođe, može se koristiti i Sparkle serum protiv bora, koji će redovnim korišćenjem pomoći da bore budu manje vidljive, vratiti koži sjaj i jedrinu.

#3 Okoloočna nega

Na predelu oko očiju pokazuju se prvi znaci starenja, umora i nezdravog načina života. Nega ovog dela je neizostavna zato što je koža oko očiju mnogo tanja nego ona na licu i nema masnih ćelija. Zato koža oko oka brzo gubi elastičnost, oblik i sklona je borama i podočnjacima. Krema za predeo oko očiju treba da sadrži posebne sastojke, koji su prilagođeni ovom osetljivom području. Zbog osetljivosti kože, treba biti posebno oprezan i koristiti isključivo prirodnu kozmetiku.

*Trenutno Sparkle cosmetics nema kremu za okoloočno područje, ali će se i taj proizvod uskoro naći u ponudi među proizvodima.

#4 Hidratantna krema kao završni korak jutarnje rutine

Hidrirana koža je sinonim za lepu, ali i zdravu kožu. Pored unošenja dovoljne količine tečnosti, na hidriranost kože značajno će uticati i hidratantna dnevna krema za lice, koja će sa površine prodreti u dublje slojeve kože i tako intenzivno hidrirati lice. Hidratantna krema je uvek dobar izbor, bez obzira da li imate suvu, masnu ili normalnu kožu.

Svakoga jutra, nakon umivanja i čišćenja, potrebno je na lice naneti proizvod za dnevnu negu. Sparkle krema za lice - 72h hidratacija je idealna krema za dehidriranu kožu lica i pogoduje svim tipovima kože.

Noćna rutina

Nočna rutina treba da se fokusira na dubinsko čišćenje i ishranu kože. Nega kože uveče će pomoći da se ona regeneriše i usporiće proces starenja. Koži su svako veče potrebni čišćenje i nega, a sve to kako bi bila lepa, zdrava i negovana.

#1 Čišćenje lica – prvi korak

Ovaj korak je tu da očisti pore, skine prljavštinu i šminku i omogući licu da diše, ali i bolje upije sve korake nege koji slede. Najbolje je koristiti proizvod za čišćenje lica čija struktura prodire i u najsitne pore, a koji između ostalih sastojaka, ima i blagotvorna prirodna ulja. Samo ulje može rastvoriti uljane nečistoće i šminku, pa je Sparkle sapun idealan i za večernju rutinu jer sadrži prirodna ulja koja će se izboriti sa svim nečistoćama, a ujedno će i negovati kožu lica.

Tonik je drugi korak čišćenja lica – ukloniće i najmanje tragove nečistoća koji su ostali nakon umivanja, a takođe dovodi kožu u prirodan PH balans, istovremeno delujući antibakterijski i protivupalno.

#2 Prvi sloj hidratacije – serum

Serum je savršen za noćnu negu lica jer tada bezbrižno možemo da namažemo lice uljima i svim raskošnim prirodnim sastojcima koji nam preko dana ne odgovaraju zbog presijavanja i šminke koju nanosimo, a takođe će pomoći da se koža odmori i  regeneriše.

Sparkle serum za revitalizaciju i blistavost kože lica Vitamin C + collagen je idealan za noćnu negu jer pozitivno utiče na sintezu kolagena, osvežava boju tena, ublažava posledice hiperpigmentacije i čini da koža lica, vrata i dekoltea bude zaglađena i blistava. Serum osvežava kožu lica, pruža joj prirodni sjaj i ujednačava njenu teksturu.

#3 Bogati antirid

Područje oko očiju treba negovati preparatom koji će ovu, po pravilu suvlju zonu, dubinski hidrirati, ali i usporiti znake starenja. U večernjim satima nanošenjem kreme na ovo područje hranite kožu i pripremate je za obnavljanje tokom noći.

*Trenutno Sparkle cosmetics nema kremu za okoloočno područje, ali će se i taj proizvod uskoro naći u ponudi među proizvodima.

#4 Noćna krema za lice – večernja hidratacija

Nakon seruma, koži je potreban još jedan negujući sloj. Noćna krema pospešuje sposobnost kože da se regeneriše i pomaže koži da neutrališe potencijalna oštećenja koja su nastala tokom dana. Bogata noćna krema za lice idealna je za večernje časove, a koža će je postepeno upijati i na taj način dubinski će je hidrirati.

Sparkle noćna krema - Moringa ulje će učiniti da svakog jutra izgledate blistavo i sveže. Ova bogata, hranljiva noćna krema sadrži dva puta koncentrovaniju hijaluronsku kiselinu koja revitalizuje kožu i ostavlja je čvrstom i hidriranom, a takođe i smanjuje izgled linija i bora.

#6 Sparkle luksuzno ulje sa 24h zlatom - "zaključaj" sve u kožu

Sparkle ulje za lice sa 24K zlatom kao poslednji korak u nezi lica kada je u pitanju večernja nega. Sve hranljive sastojke koji su potrebni koži lica će "zaključati" i učiniti kožu elastičnom, jedrom i hidriranom. Primenite ovaj korak nekoliko puta u svojoj noćnoj rutini i uverite se u delotvornost Sparkle ulja. Ulje je isključivo namenjeno za noćnu negu, dok ga za dnevnu negu treba izbegavati.

#6 Ne zaboravite da negujete usne

Kada je reč o usnama, njih treba hidrirati ne samo uveče, već i ujutru ali i u toku celog dana. Sparkle stik za usne je sjajan za održavanje njihove hidriranosti. Ukoliko imate problem sa brzim sušenjem usana, savetujemo da u svoju večernju negu uključite i blagi piling pre spavanja. Koristite Sparkle piling za usne, a zatim namažite balzam u bogatom sloju. Piling radite jednom u sedam do deset dana i kao rezultat dobićete lepe i negovane usne, na kojima će svaki karmin izgledati još lepše.

          

Kao i za svaku novu naviku, sigurno će biti potrebno vreme da se naviknete i na ovu. Već nakon prve pravilne jutarnje i noćne nege videćete rezultate, a u koliko nastavite sa primenom rezultati će biti dugoročni.

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published