Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

Your cart

Your cart is empty

Metoda Duplog Čišćenja Lica - Double Cleansing

Metoda Duplog Čišćenja Lica - Double Cleansing

Šta je double cleansing metoda?

Dupla metoda skidanje šminke sastoji se iz dva koraka, koji mnogo temeljnije uklanjaju šminku, sebum, SPF kremu, ostatke dnevne nege, bakterije i slično u odnosu na klasično čišćenje lica.

  1. Korišćenje proizvoda na bazi ulja Sparkle Makeup Melting Cleansing Balm – otapa šminku i SPF kremu na površini kože
  2. Korišćenje proizvoda na bazi vode Sparkle Foaming Facial Cleanser ph 5.5 – dubinski uklanja nečistoće iz pora i ostatke koje je prvi korak istopio

Prvi korak služi da “rastopi” šminku i skine što je više moguće. Ovim korakom urađen je “najveći deo posla”, ali posao nije završen. Duboko u našim porama ostao je višak šminke, koju je neophodno pravilno očistiti kako bi naša koža bila savršeno čista i spremna za dalju negu. Tada dolazi do drugog koraka koji će očistiti sve što prvi korak nije uspeo da ukloni.

 Kako se pravilno izvodi duplo čišćenje lica?

Balzam treba naneti na suvu kožu lica, masirati 30-tak sekundi i potom lice isprati mlakom vodom. Nakon toga penu umasirati na vlažnu kožu i lice ponovo umiti mlakom vodom.

Za pravilno čišćenje važna je i temperatura vode kojom umivamo lice. Umivanje lica je neophodno i nakon prvog i nakon drugog koraka čišćenja. Voda treba da bude mlaka, jer previše topla ili hladna voda može da iziritira kožu, posebno ukoliko je ona osetljiva i sklona aknama. Nakon umivanja lice mlakom vodom, peškirom blago treba tapkati po licu kako bi se pokupio višak vode. Nakon ova dva koraka koža je besprekorno čista i spremna za ostale korake skincare rutine.

Double cleansing metoda se najčešće praktikuje kao deo večernje rutine, jer je veoma važno da pre spavanja sa kože lica uklonimo svu nečistoću. Međutim, ukoliko koža ima tendenciju da luči sebum u toku noći, ova metoda se može povremeno praktikovati i tokom jutranje nege.

Prednosti duplog čišćenja lica

Kako je već rečeno u tekstu, lice prvo treba čistiti uljanim proizvodom – ima za cilj da ukloni sve masne nečistoće sa lica (šminku, SPF kremu i sebum). Nakon što je uklonjena nečistoća sa lica, čistilica na bazi vode može lakše da prodre dublje u kožu i očisti i onu najsitniju nečistoću u vidu bakterija i čestica iz vazduha koje svakodnevno prljaju naše lice.

Duplo čišćenje lica je važno ako živite u zagađenoj gradskoj sredini jer toksini iz vazduha mogu ubrzati proces starenja kože.

Na ovaj način, koža ne samo da će biti temeljno očišćena, već i pravilno pripremljena za nanošenje drugih proizvoda, čija je uloga da neguju kožu i čine je blistavom i zategnutom, kao što su serumi i kreme. Može se reći da od pravilno očišćene kože sve počinje i zavisi efekat celokupne skincare rutine.

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published