Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

Your cart

Your cart is empty

Nega kože tokom zime

Nega kože tokom zime

Koža je u toku zime izložena spoljašnjim uticajima, hladnoći i vetru. Hladan vazduh, vetar i sneg utiču na našu kožu na brojne načine i to ne tako pozitivne. Naše lice je osetljivo i da bi se sprečile promene na koži tokom zime potrebno je voditi računa o svemu.
Nega kože lica zimi ne bi trebala da bude ista poput one koju primenjujemo preko leta. Naša koža ima posebne potrebe tokom zimskih uslova. Neophodna joj je zaštita, ishrana, vitamini, nega.
Način na koji zima može uticati na našu kožu su razni. Par najčešćih su: isušuje našu kožu, uzrokuje iritaciju, koža puca, peruta se, javlja se osećaj zatezanja na licu, koža postaje oštećena, koža brže stari, javlja se crvenilo.
Ono na šta morate obratiti pažnju kada kupujete kremu za zimski period je:
  • da bude dovoljno masna
  • da krema hidrira kožu
  • da bude prilagođena i zaštiti od starenja (ili bar da podstiče regeneraciju kože)

Hidratacija

Hidratacija kože je najbitnija stavka kada je nega kože zimi u pitanju. Fleke i nepravilnosti na licu su zimi naglašene i moramo da preduzmemo određene mere kako se one ne bi stvrale. Sparkle serum za revitalizaciju i blistavost kože lica Vitamin C + collagen će Vašoj koži tokom zime pomoći da osveži boju tena, kao i da ublaži posledice hiperpigmentacije, a takođe pozitivno utiče na sintezu kolagena. 
Nakon seruma nanesite Regeneration intense - Moisturising/smooth cream - čini kožu mekšom, glatkom i čvršćom. Linije i bore su manje vidljive, umiruje crvenilo i iritacije. Može se koristiti kao nega i za noć i za dan.
Jutarnje i večernje nanošenje kreme su minimum koji treba da obezbedite, kako bi lice zaista dobilo tretman dubinske hidratacije i bilo spremno za hladne klimatske uslove koji su zavladali napolju. 
Osim lica, koje je direktno izloženo svim spoljašnim uticajima, i telo oseća posledice zahlađenja. Obavezno odaberite pametnu formulu koja ima prirodne, hranljive sastojke jer u suprotom loši sastojci bi mogli samo dodatno da isuše Vašu kožu. Pored kvalitetnih sastojaka, Sparkle puter za telo će u potpunosti regenerisati i hidrirati kožu. Pored shea putera i kokosovog ulja, puter za telo sadrži i ulje slatkog badema koje dubinski hidrira i hrani kožu čineći je glatkom i mekom. Zbog visokog sadržaja vitamina E, odlično je i u borbi protiv slobodnih radikala. Usporava proces starenje kože, pružajući joj savršen ten. Sprečava perutanje i svrab suve kože i čini je elastičnom i sjajnom.

Tuširanje

Kada se tuširate koristite mlaku vodu i izbegavate dugotrajne i tople kupke koje dehidriraju kožu uklanjanjem njenih prirodnih masnoća. Prilikom tuširanja koristite Sparkle krem penu za tuširanje - Bath butter koja je obogaćena arganovim i bademovim uljem i time će dubisnki hidrirati kožu tela i Vašu kožu će tretirati na pravi način.

Piling

Piling je vrlo lep način da svoju kožu osvežite i dubinski nahranite. Nega kože zimi ne zahteva više od dva pilinga nedeljno, tako da je reč o tretmanu koji se odvija brzo, lako i u udobnoj kućnoj atmosferi pre samog tuširanja. Sparkle šećerni piling - Karite + makadamija će pomoći da telo što bolje upije kremu za telo. Shea puter na površini kože formira satenski zaštitni film čime se smanjuje hrapavost, suvoća i prekomerno ljuskanje, pružajući efekat nahranjene i negovane kože.
Takođe, ne zaboravite i na piling usana. Na usnama se nakupljaju suve i izumrle ćelije tokom dana, pa je potrebno ukloniti ih. To je naročito izraženo zimi, kada su niske temperature. Zbog toga, našim usnama je zimi potrebna posebna nega. Sparkle piling za usne je idealno rešenje za Vaše usne jer će u isto vreme ispilingovati i nahraniti usne, zahvaljujući bogatim uljima koje sadrži. 

Nega usana

Pored pilinga, usnama zimi priuštite što bogatiju negu. Nanesite Sparkle stik za usne više puta u toku dana i tako omogućite da Vam usne budu negovane i hidrirane. 

Nega ruku

Koža na rukama je tanja i osjetljivija od ostalih delova tela. Obavezno utopljavajte ruke pri boravku na hladnoći i često nanosite Sparkle kremu za ruke - Urea. Pre spavanja nanesite kremu u malo bogatijem sloju i ujutru će koža biti preporođena i sjajnija.

Pijte dosta tečnosti

Voda je višestruko korisna za telo, a pravilna nega kože zimi je uslovljena unosom dovoljne količine vode. Idealno bi bilo da svakodnevno unosite bar 2 litre vode, koje su jednako važne i tokom leta i tokom zime. Iako je činjenica da svi pijemo manje vode tokom zime jer se okrećemo toplim napicima poput kakaa i čaja, ne zaboravite da je vašoj koži potrebna hidratacija iznutra. Mala čaša tople vode sa limunom može biti vrlo osvežavajuća i hidratantna u isto vreme.

Zaštitite se od spoljašnjih uticaja

Naviknite se na nošenje rukavica i šalova kako biste zaštitili kožu od hladnih vetrova, kiše i snega. Takođe, ne zaboravite na zaštitu od sunca jer zimsko sunce može biti isto toliko štetno kao i letnje.
Koža je najvažniji pokazatelj toga koliko brinemo o sebi i svom telu. Zimi je posebno važno oslušnuti njene potrebe, pogotvo jer adekvatna zimska nega lica zaista ne zahteva preterane napore. Sa sobom uvek nosite kremu za ruke i balzam za usne. Koristite ove preprate što češće, kad god osetite da su Vam usne ili šake suve.
Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published