Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

Your cart

Your cart is empty

Razlika između seruma i ulja za lice

Razlika između seruma i ulja za lice

Lepu kožu treba paziti, hraniti i revitalizovati. Bez obzira da li želite da smanjite fine linije i bore, ujednačite neravnomerni ton kože ili nahranite suvu kožu, naši serumi i ulja pomažu u oživljavanju i obnavljanju vaše kože, čineći je jedrom, zategnutom i sjajnom.

A da li znate koja je razlika između ulja i seruma?

Ulje i serum za lice mogu izgledati slično većini ljudi, međutim oni su potpuno različiti.

Šta je serum za lice i kako se koristi?

Serumi za lice se mogu koristiti samostalno, zbog svoje laganije, ređe teksture prodiru dublje u kožu. Idealno bi bilo serum koristiti pre nanošenja kreme. Njihove formule su kreirane da tretiraju ciljano na rešavanje određenog problema kože kao što to može biti crvenilo, dehidratacija, pojačana pigmentacija, akne, fleke, ispravljanje bora i sitnih linija na licu.

Ono što je idealna kombinacija jeste korišćenje seruma i kreme zajedno. Prvo se nanese serum pa se sačeka nekoliko minuta da koža upije sav serum, a onda se na serum nanese krema. Na ovaj način krema uz pomoć seruma prodire mnogo dublje u kožu i hrani je na ćelijskom nivou. Na ovaj način koža dobije potpunu negu i savršeno je zaštićena, nahranjena i negovana.

Koji Sparkle serumi postoje?

  1. Sparkle serum za revitalizaciju i blistavost kože lica Vitamin C + collagen

Serum pozitivno utiče na sintezu kolagena, osvežava boju tena, ublažava posledice hiperpigmentacije i čini da koža lica, vrata i dekoltea bude zaglađena i blistava. Vitamin C je antioksidant poznat po regenerativnim svojstvima i poboljšava izgled tena. Serum osvežava kožu lica, pruža joj prirodni sjaj i ujednačava njenu teksturu. Ovaj serum koristiti isključivo kao noćnu nega.

  1. Sparkle serum "Biserni prah"

Biserni prah sadrži aminokiseline, a takođe se sastoji od konhiolina, koji je zaslužan za odsjaj na biserima. Ovaj jedinstveni protein u biseru pomaže zdravom razvoju kolagena u telu, što rezultuje svežim i sjajnim tenom. Konhiolin slično deluje kao i keratin, jedan od proteina u koži i kosi koji pomaže hidraciji, poboljšanju cirkulacije i obnavljanju oštećenih ćelija.

Serum prodire u duboke slojeve kože i vraća joj vlažnost čineći je zategnutijom i nežnijom. Ovaj serum, takođe, usporava stvaranje melanina - pigmenta odgovornog za nastanak staračkih pega.

  1. Sparkle serum protiv bora

Ovaj serum sadrži bezopasni sintetički tri-peptid, koji podražava efekat zmijskog otrova kada se primeni na kožu. Serum ima anti-age efekat, redovnom upotrebom smanjuje bore, vraća koži sjaj i jedrinu.

  1. Serum protiv proširenih pora i masne kože

Serum vidno poboljšava teksturu kože i smanjuje nesavršenosti. Biljni kompleks za regulaciju sebuma rešava probleme kože, koji uzrokuju prekomerno lučenje sebuma i pojavu proširenih pora, dok sa druge strane ekstrakt aloje i vitamin E koži daju hidrataciju pa je serum dovoljan kao dnevna nega.

Kako se koriste serumi?
  • Serum za lice se uvek nanosi na dobro očišćeno lice i vrat. Može se nanositi samo ujutru ili ujutru i uveče, u zavisnosti od potreba kože i tipa seruma. Važno je znati da je serum uvek prvi korak u nezi kože, nanosi se pre kreme za lice, jer je laganije teksture i sadrži najjače koncentracije aktivnih sastojaka koji efikasno prodiru u kožu. Serumi se mogu koristiti i kao podloga za šminku.
Šta je ulje za lice i kako se koristi?
  • Ulje za lice je supstanca koja se sastoji ili od jednog ulja ili od kombinacije nekoliko ulja, kao i od ulja rastvorljivog u ulju. Ulja za lice su u osnovi teža u poređenju sa serumima na bazi vode i može potrajati malo duže da se apsorbuju. Ulja za lice imaju veće molekule od seruma. Takođe sadrže preko 200 molekula koji poboljšavaju proces hidratacije kada se nanesu na kožu. Uz pomoć različitih kombinacija za pravljenje ulja za lice, korisnik može da održi elastičnost i hidrataciju svoje kože, a da istovremeno poveća prirodnu odbranu kože.

Iako vam se može učini logičnim tvrdnja da ulja za lice odgovaraju samo suvoj koži, dok masan tip kože lica ne trpi dodatno zamašćivanje, ulja su zapravo pogodna za sve tipove kože. Dok suvoj koži nadoknađuju nedostatak prirodnog sebuma, masnu kožu dovode u ravnotežu, tako što regulišući proizvodnju sebuma na koži i oslobađaju lice viška masnoće. Tako ulja za lice deluju u koordinaciji sa prirodnim uljem koje koža proizvodi i prave savršen balans, pogodan za sve tipove kože. Prirodna ulja su bogata antioksidansima, vitaminima, peptidima i ceramidima pa na taj način sprečavaju gubitak vlage praveći barijeru na koži.

Kako se koristi ulje za lice?
  • Molekula ulja mogu biti savršeno prevozno sredstvo za druge kozmetičke preparate do dubljih slojeva kože, te vašu anti-age kozmetiku dovesti do što intenzivnijeg dejstva.

Ulje za lice se koristi kao poslednji korak u nezi kože, uglavnom kao noćna nega. Ulje „zaključava“ sve sastojke koje ste naneli na kožu pre ulja. Ulje može da prodre kroz kremu ali obratno nije moguće.

Sparkle ulje za lice sa 24K zlatom ima antibakterijsko dejstvo, pa može pomoći i u borbi protiv akni i sličnih problema uzrokovanih bakterijama. Joni prisutni u zlatu podstiču razmenu elektrona sa ćelijama kože, što utiče na poboljšavanje cirkulacije. Krajnji rezultat je zdrava koža i baršunast ten. Najveći učinak korišćenja ulja sa 24K zlatom ima kod procesa prirodnog starenje i onog koje je izazvano dejstvom spoljašnje sredine. Pre svega, usporava propadanje kolagena i čuva elastičnost kože lica, pa ona ne gubi tonus i sjaj, a pojava bora je odložena.

Pravilan redosled nanošenja proizvoda:
  • I korak / priprema kože SERUM
  • II korak / hidratacija kože KREMA
  • III korak / završni korak "zaključavanje" ULJE
Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published