Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

Your cart

Your cart is empty

Nega masne kože

Nega masne kože

Nega masne kože

 

Masna koža lica jedan je od najčešćih tipova kože. Ovakav tip kože uglavnom odlikuje preterano lučenje sebuma – sebum se luči kod svih, ali u zavisnosti od tipa kože on se stvara u manjoj ili većoj meri.

 

Masna koža – uzroci

Uzrok masne kože je prevelika proizvodnja sebuma koji luče lojne žlezde. Nedovoljna količina sebuma takođe nije poželjna opcija, jer je takva koža suva i ima neke svoje druge specifične probleme. Sebum ipak ima bitnu ulogu  jer održava normalnu vlažnost kože i čini je manje osetljivom.

Uzroci masne kože mogu biti različiti, počevši od nepravilne ishrane, hormonskih poremećaja i bolesti, pa sve do nepravilne i loše higijene lica.

 

Pravilna nega masne kože

Preteranim pranjem lica nećete mnogo dobrog učiniti ukoliko pokušate da se rešite suvišne masnoće. Iako će to privremeno učiniti da vaša koža manje sija i doneti trenutno olakšanje, dugoročno pravite problem jer dajete signal lojnim žlezdama da proizvode još sebuma da nadoknade uklonjeno. Time samo pogoršavate problem.  

Ako imate masnu kožu, obično izbegavate ulja za negu kože, međutim tu je greška. Ali i sa uljem treba biti oprezni da se pore ne bi zapušile pa je preporuka da se ulje nanosi samo kao večernja nega. Sparkle ulje za lice sa 24K zlatom je idealno za sve tipove kože, ne žapušava pore, sprečava gubitak vlage praveći barijeru na koži. Takođe, zlato ima antibakterijsko i antioksidativno svojstvo, pa pomaže u regulisanju alergije na koži i pojavu akni i bubuljica.

 

Takođe, i Sparkle Serum protiv proširenih pora i masne kože pomaže u nezi masne kože. Serum vidno poboljšava teksturu kože i smanjuje nesavršenosti. Biljni kompleks za regulaciju sebuma rešava probleme kože, koji uzrokuju prekomerno lučenje sebuma i pojavu proširenih pora.

Prevencija masne kože lica - pravilna higijena i rutina mogu da učine čuda, ali morate biti uporni

Svakodnevne navike i ponašanja, mogu vas dovesti do problema sa masnom kožom lica. Upravo zbog toga treba obratiti pažnju na higijenu pre nego što dođe do problema.

Redovna i pravilna nega podrazumeva:

  • Redovno čišćenje lica
  • Temeljno i redovno skidajte šminku
  • Koristite dodatnu negu
  • Poboljšajte ishranu
  • Redovno menjajte jastučnicu

Umivanje i čišćenje lica odgovarajućim proizvodom, prilikom čega se skida onaj višak nečistoće, je jedan od najbitnijih koraka. Da bi vam koža bila savršeno čista i blistava, potrebno je dubinski očistiti kožu. Sparkle kremasti sapun - Aktivni ugalj - DETOX SAPUN je idealan za problematičnu kožu sklonu aknama i bubuljicama. Ne isušuje dodatno kožu lica, a i nema iritacija.

 Ukoliko pored pravilne nege i higijene i dalje imate problema sa masnom kožom i ako vam to zadaje mnogo nevolja, obavezno posetite dermatologa. Stalne, uporne bubuljice možda zahtevaju tretman antibioticima ili hormonsku terapiju,  a to je nešto što ne bi trebalo da isprobavate na svoju ruku.

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published