Besplatna poštarina za porudžbinu preko 10.000 rsd

Rok isporuke je 3 - 4 radna dana od trenutka porudžbine. Kod opcije "uplata na tekući račun" rok isporuke je od momenta proknjižene uplate. Petkom i vikendom se paketi ne šalju!

Your cart

Your cart is empty

Primena putera za telo u borbi protiv strija, kako u trudnoći tako i nakon iste

Primena putera za telo u borbi protiv strija, kako u trudnoći tako i nakon iste

Šta je puter za telo?

Pored ulja, krema i mleka za telo postoje i puteri za telo koji se od prethodnih proizvoda razlikuju kako po sastavu, tako i po teksturi. Puter se postepeno topi na temperaturi tela, oslobađajući blagotvorna ulja, a samim tim i duže traje nego običan losion ili krema za telo.  Puteri za telo od svih drugih proizvoda za negu sadrže najveći procenat ulja i masnih kiselina, a budući da su sastavljeni od više masnoća, pogoduju pre svega suvoj i oštećenoj koži. Puteri za telo se primenjuju za održavanje vlažnosti kože, kao i za njenu ishranu.

Puteri su esencijalne masti i minerali koji se izvlače iz prirodnih sastojaka. S obzirom na to da su izrađeni većim delom od prirodnih biljnih putera, oni su prava riznica masnih kiselina, antioksidanata, vitamina i foto-protektivnih sastojaka. Ovi sastojci se ponekad kombinuju i sa specijalnim sastojcima kako bi formirali gotov proizvod.

Ukoliko je vaša koža suva i gruba, puteri za telo će je učiniti mekom, glatkom i hidriranom sa dugotrajnim efektom. Takođe, puteri za telo su se pokazali kao odličan proizvod u borbi protiv strija.

Strije u trudnoći

Kada je koža meka, bogata vodom, ona se lakše prilagođava, što znači da je suvlja koža podložnija strijama. Svako naglo rastezanje kože, kao što je trudnoća, povećanje mišićne mase, kao i svaka nagla promena težine, utiču da koža ne može da isprati promene i zatim dolazi do pucanja. Takođe, strije su i genetski nasledne. Da biste izbegli posledice ili ih umanjili važno je da preventivno delujete održavanjem adekvatne vlažnosti i masnoće kože odgovarajućim preparatima.  Kod izbora preparata vodite računa o njihovom sastavu. Najbolje rešenje je da pribegnete prirodnoj kozmetici jer ste na taj način eliminisali sve negativne komponente.

Sparkle Puter za telo se pokazao kao odličan u borbi protiv strija u trudnoći. Puter za telo, pored kvalitetnih sastojaka koje sadrži, idealan je i za regeneraciju i hidrataciju kože i time pospešuje nestanak već postojećih strija, a odličan je i u borbi protiv nastanka novih. Sparkle puter za telo sadrži prirodne sastojke kao što su: organsko kokosovo ulje, kakao puter, shea puter, hladno ceđeno ulje semena divlje ruže i vitamin E.

Organsko kokosovo ulje je opravdano jedno od najpopularnijih ulja za negu, jer ne samo da regeneriše i hidrira kožu, nego ima i prijatan miris. Posebno se preporučuje trudnicama, jer pomaže u prevenciji nastanka strija. Kosovo ulje je antioksidant, pa podmlađuje i štiti kožu, a takođe ima i antibakterijsko i antifugalno delovanje (uništava bakterije i gljivice na koži).

 

Kakao puter je odličan za negovanje kože jer je bogat vitaminima (posebno E i K) i aksioksidantima tako da je idealan kao hidratantno i negujuće sredstvo za kožu. Zasićene masti kakao maslaca zadržavaju potrebnu vlagu u koži, a polifenoli povećavaju proizvodnju kolagena. Redovnim korišćenjem kakao maslaca, ubrzava se proces regeneracije kože, povećava njena elastičnost, pa je odličan i za prevenciju strija, posebno kod trudnica.

 

Shea puter izuzetno je bogat vitaminima A i E. Može se pohvaliti i velikim sadržajem masnih kiselina (oleinska, stearinska, linolna, palmitinska, linolenska, arahidonska), koje su neophodne kako bi se koža održala glatkom i mladalačkom. On zapravo podstiče proizvodnju kolagena u našem telu. Shea puter se često koristi kao baza u mastima i kremama protiv strija, jer zbog svog sastava može da spreči i smanji strije koje su se formirale tokom trudnoće ili usled povećanja težine ili naglog mršavljenja.

 

 

Hladno ceđeno ulje semena divlje ruže sadrži linolnu kiselinu, linolensku kiselinu i vitamin A, a sve su ovo esencijalni sastojci za hirdriranje kože i njeno zaceljivanje. Bez ovih kiselina koža gubi vodu, postaje suva i peruta se. Sa ovim masnoćama, veoma sličnim masnoćama naše kože, prevazilaze se problemi suvoće i dehidriranosti. Ulje divlje ruže može pomoći da ožiljci i ekcemi nestanu  sa kože. Takođe omogućava brže zaceljivanje ogrebotina, posekotina i ranica na koži.

 

Vitamin E se bori protiv slobodnih radikala koji oštećuju kožu i dovode do njenog starenja. Vitamin E je odličan antioksidans, a on takođe štiti i od upala na koži, tako da je moćan saveznik u borbi protiv dermatitisa. Može pomoći i kod upaljene, crvene kože koja svrbi. Deluje na kožu hidrirajuće i umirujuće.

Nega kože je od izuzetne važnosti, a negovanje prirodnim preparatima je umnogome najbolji izbor za koji se možete odlučiti. Vaša koža će Vam biti zahvalna ukoliko joj se budete posvetili na vreme i tretirali je na adekvatan način. Ukoliko puter za telo uvrstite u svakodnevnu negu, sigurno ćete primetiti sve njegove prednosti.

**Sparkle puter, kao i celokupan asortiman Sparkle kozmetike se mogu koristiti u trudnoći, kao i nakon iste jer je kozmetika zdravstveno ispitana i potpuno bezbedna za korišćenje.

 

Iskustva zadovoljnih korisnika Sparkle putera za telo

Brojni su pozitivni komentari i iskustva korisnika koji su uspeli da umanje vidljivost strija, kao i da zaustave pojavu novih. Takođe, iskustva pokazuju da je puter za telo odličan protiv urastanja dlaka.

Neki od brojnih komentara su sledeći:

Meni je ovo četvrta trudnoća. U drugoj i trećoj sam jako popucala. Da sam imala Vaš puter sigurno ne bih, tek desetak dana kako ga koristim i strije iz prethodnih trudnoća se povlače, a novih nemam.“

„Moje strije su nastale pre 10 godina zbog porođaja, počele su da se smanjuju nakon samo mesec dana mazanja putera.“

„Zdravo. Prvo da pohvalim puter za telo, divan je. Lagane teksture, nije jakog mirisa.. U ranoj sam trudnoći, pa sam ga uzela kako bih sprečila pojavu novih strija, a i kako bih postojaće ublažila i moram priznati vidi se blagi pomak u nestajanju postojećih.“

„Ćao, htela sam da javim svoje utiske. Već 14 dana koristim puter za telo, fasciniralo me je to da su strije od prethodne trudnoće (od pre 9 godina) postale bleđe.“

„Puter je božanstven. Ne znam kako druge korisnice, ali čini mi se da depilacija manje boli od kad ga mažem.“

„Nakon jednog koriščenja putera za telo, ja sam zaista oduševljena, koža mi je tako mekana, miris fantastičan.“

 

 

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published